Monday, November 7

Unboxing Tefal La Moulinette

Assalamualaikum . . 

Jarang-jarang nak buat entry basal unboxing ni . Tapi kali ni agak teruja sikit sebab benda ni memang dah lama nak beli tapi tangguhkan hajat sebab blender dah ada kat rumah hadiah masa kawin dulu . . Tapi semalam masa jalan-jalan kat The Spring tu, ternampak plak sale Tefal ni . . Tefal ni salah satu brand yang memang aku minat . The first produk collection from Tefal yang aku beli adalah steam iron . I love it so much! And sekarang tengah usha-usha collection non-sick pan Tefal tu . . Tak sabarrr!

Ok let's begin te unboxing !



Ok ini dia yang aku dapat . . Kotak tak besar pun sebab barang dalamnya pun tak besar mana . Harga RM249.00 . . After less, RM199.20 . . Hampir RM50 less nya . takkan tak sambar lagiiiii.. Haruslah!


 Ini pulak barang yang ada dalam kotak . . Satu set La Moulinette, Warranty Card  dan User Manual .


Zoon in sikit . . Auwww! seksi sangattttt.. Yang bestnye La moulinette ni, bila nak blender, tak perlu letak air. Nak kisar daging pun boleh jugak . Kebiasaannye blender yang biasa tu, kena masuk air sikit baru boleh gerak pengisar tu . Yang ni tak perluuu... So, kalo nak kisar bahan-bahan untuk menumis tu, memang okey sangat-sangat guna yang ni . . Kalau nak buat sambal belacan lagilah senangkannn.. . Dah boleh tolak tepi lesung batu . . 


Komponen pun tak banyak. 4 pcs je . . So senang nak assemble. pastu yang paling best, takde button. I likeeeeeee.... Nanti Insya-Allah, kalau rajin, aku buat satu video pasal penggunaan belender ni.. Kalau rajinlah . Hahha

And lasttt,



I got this cash voucher ! RM10 Parkson Voucher . RM10 pun berharga tau zaman-zaman minyak naik ni . . 

Ok, done for the unboxing . Nanti kita buat entry unboxing Iphone7 pulak. Nak tak?? hahahahaha





2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya tefal product

E'in said...

bagus sgt blender nie.. kena sambar 1 jugak laa mcm nie!