Tuesday, November 1

Berguna sungguh tips menyimpan sayur supaya tahan lama ni


Best giler rasa bila daun sup dan daun bawang yang disimpan dalam peti sejuk masih segar walaupun dan lebih seminggu . . selalunya daun sup dan daun bawang nie aku jarang guna sebab kalo beli harini, esoknya mesti dah layu. tak best lansung . . So, since dah dapat tips menyimpan sayur kat FB tu, dan menjadi pulak, memang excited la sikit. 

Tipsnya, rendam ngan air garam je sebelum simpan dalam peti dan make sure simpan dalam bekas yang kedap udara. . 


3 comments:

Reen Johari said...

Sayurnya tak masin..?

fara edda said...

rendam dalam air masin je.. pastu basuh dulu sebelum simpan dalam bekas. takkan masin sebab rendam dalam 10-15 minit je

Reen Johari said...

oh.. Hahahaa dah terbayang masin meresap dalam sayur. Kui kui kui