Wednesday, October 12

kampar--->kuala lumpur

plan nak ke KL. tapi tiket tak beli. memang cubaan berani mati. nasib lah abah ada simpan no phone stesen keretapi kat kampar. malam2 call tanya pasal tiket. syukur jugak sbb ader jawapan. then org yang jaga kaunter ktm suruh datang beli tiket awal pagi sebelum keretapi datang. eh! macam tak best pulak ckap keretapi. ehem2!! saya nak cakap ETS...

ETS akan sampai ke kampar adalah jam 5.50pagi.. makanya, aku kena sampai stesen keretapi sebelum waktu itu. syukurlah sempat beli tiket sebelum ETS sampai. tambang adalah rm31 ringggit per person hokeyyyyyyyyy..... agak mahal. kalo naik bas, 17hengget jer... ahaks..



peace tanda setuju bayar tiket mahal2. ahakss





tiket adalah dua. bila beli tiket sampai dua, ini bermakna aku bukanlah keseorangan ke kuala lumpur itu. mujur ader adik yang teman. hiks. kalo pakwe teman, mesti lagi best kan?? ahaksssssss!!!!

ETS adalah sangat laju. lajulah! depan tempat duduk kitorang ader tv. and dekat tv tu ader tulis berapa kelajuan and destinasi. dan kelajuan yang paling laju aku dapat capture adalah 141km/h. itu yang paling laju aku dapat capture sebelum aku Zzzzzzzzzzzz... giler kauuuuuu!! senyap giler ETS nieh.. nyenyak jugaklah aku tido...


ini adalah makanan yang pramugari ETS tuh bagi... bagi selepas bayar lah. ape kau ingat free???!!!

dan macam biasa, makanan adalah sngatttttt mahal.. aku cuma makan roti hotdog dan air nescafe. adik aku pulak makan sama macam aku cuma aku punye hotdog, dia punya ikan. total sume adalah RM13 hengget... kalo beli kat luar ETS, tak sampai 5hengget! standard lah kan. ini baru dalam ETS, kalo dalam kapal terbang ntah berapa lah harganyeee.. haha


terima kasih ETS kerana bawa ku sampai ke k.lumpur... ngeeeeeeeeeee~



button like sudah ader. suke?? like la..=)

2 comments:

Tihara said...

best jugak..yg penting selesa..hihi :)

edda(",) said...

memang selesa! try la..=)