Monday, May 9

jalan-jalan dan lompat-lompat kat tesco...

destinasi percutian keluarga selalunya adalah di tesco.. haks! tapi taklah sampai tesco menjadi destinasi percutian.. sebenarnye tesco nieh dah jadi macam tempat aku and keluarga membeli dan men'blah'kan diri...

kekerapan menjejakkan kaki kat tesco adalah amat kerap.. lebih2 lagi bile musim gaji! hahahak.. that is so cool lah kalo musim gaji kuar gi tesco kannn... tapi ada satu hari dalam seminggu tuh aku paling tak suke pergi tesco. tak kiralah duit tengah berkepuk atau pon duit sekeping sekali pon. tapi aku still tak suke jejak kaki kat tesco hari sabtu! kenapa sabtu? sebab sabtu tak ader beg plastik hokeyyyyyyyyyyy... bukan tak join kempen alam sekitar, tapi macam susah bile dah siap bayar barang kat kaunter, then baru tau yang itu adalah hari sabtu.. so terpaksa berkepit segala jenis barang yang dah dibeli ke kereta.. itu memang tak cool okey.. kalo ingat bawak troli takpe, kalo tak ingat??? ha!! pikirlah sendirikkkkkk!

malaysiaku gemilang. memang tak ader kena mengena ngan entry nieh.. hehehe...

pernah ader satu hari tu aku ke tesco pada hari sabtu.. time tuh kempen hijau baru je mula.. that's mean aku tak tau la pasal tak ader beg plastik hari sabtu.. nak dijadikan cerita pulakkk, hari tuh aku beli 'tuala wanita'... dah la mood aku hari tuh nak beli tuala wanita yang 30 keping tuh, sekali bayar2 kat kaunter dorang tak provide pon plastik.. dah tuuuuuuuu, aku terpaksa lah tebalkan muke peluk tuala wanita yang 30keping tuh sampai ke kereta... nasib lah tak ramai yang ader coz time tuh awal pagi.. tapi, tak berapa ramai pon, ader jugak la mamat2 budget hensem senyum2 pandang aku peluk natang tuh.. owh.. malu! nasib la membeli tuala wanita itu dalah NORMAL.. so, taklah berapa nak tebal sangat malunye kannn..


itu je cerita aku dan tuala wanita di tesco... sekian.. hehe



halimi dengan cobaan melompat di depan tesco..

still tak berjaya

nah!! akhirnyaaaaaa.. dpt jugak gambar tak jejak bumi nieh.. tapi blurrrrr laaaa.. almaklumlahhh.. belum mampu beli DLSR...sob..sob...sob...


geng baju merah sebagai penutup entry... tatataaaaaaaaaaaaa






button like sudah ader. suke?? like la..=)

1 comment:

Epix's Daniel said...

Kamu cute.. try ni

http://www.churpchurp.com/epixsdaniel/share/CutestThingMY

And Good Luck.....