Tuesday, March 29

aku dah jadi auntyyyyyy.. hee


ahad lepas adalah kenduri... kenduri naik buai anak member baik aku yang memang terbaeeeekkk dari ladang. tapi ladang mane aku kurang pasti arr.. kuikui.. memandangkan member aku lia nieh dah habis pentang, so, kenduri lepas pantang pun diadakan sekali gus memasukkan anak dia kedalam buai. alaaaa, majlis naik buai tuh la.. yang ader marhaban sambil hayun-hayun baby dalam buai tuh.. ape name majlisnye ha? aku tak tau. selalu orang kampung aku kata majlis naik buai je. gasak...


lia, edda and emir(anak edda..eh silap.. anak lia.. ngehehe)

kebiasaannye, majlis naik buai nieh ader cukur2 jambul kan. tapi lia bagitau yang anak dia tak cukur jambul masa naik buai sebab dia ikut adat belah suaminya. suaminye orang penang. dia ckap orang penang nieh cukur jambul masa tali pusat tertanggal dari pusat(takkan tali pusat tertanggal kat kepala pulakkannnn..=p) makanya emir dah botak awal2 dah.. kira time majlis naik buai nieh dia hensem sket la sebab dah ader rambut... huks



suke lia pegang anknya.. eh! takkkk.. sebenarnya lia happy sebab dia dah habis pantang.. almaklumlahhh, 44 hari berpantang. haritu masa dia dlm pantang aku ader pergi tengok dia. dia boleh bgtau yang dia tak sabar nak habis pantang sebab tak sabar nak makan sedap-sedappp... umaaaakkkaaaiiihhhhh... dasyat kauuuuu.. haha



mus (ayah emir), lia (ibu emir) dan emir danish!



dengan adanye emir diantara lia and mus, maka lengkaplah sudah sebuah keluarga.




buaian majlis naik buai nie cantikkan.. chumeeelll je rupenya. yang dalam buai tuh sepupu emir yang nak tumpang glamer same masa majlis nieh. 4 tahun suda.. ape namenya pon aku lupaa..



mengikut ape yang lia bgitau, anaknye kurang meragam.. setakat "ekkkk...ekkkk" je.. itu pon kalo lapo atau pon berak. selain dari tu dia tidoo je.. bertuah la badan dpt ank mcm nieh... kalo hantar kat pengasuh pon mau makan gaji buta je la menjaganya... "errr, lia..meh aku jaga anak ko meh! heheh"

amacam?? muka aku ader macam muke ibu mithali tak?? *berangan lebeyy


okey buhbyeeeeeeeeeee~



button like sudah ader. suke?? like la..=)

3 comments:

niesz said...

niesz bakal nk dpt amk buah..yeay! xsabar plak rase, lg2 lps tgk baby comel nie..heeee...

edda(",) said...

yeke.. yeay.. nnt tayang anak buah baru ye...=)

SyedGraphiX said...

waaa...dapat anak buah da! hehehe