Wednesday, January 26

baby face lah sangattttttt

am i look younger than my little sister??


cheaaaaaaaaa.. gendut je buat penyataan yang budget bagus ini.. hak hak hak tuihhhhhh!


actualy bukan aku yang syok sendiri nak wat entry nieh.. tapi disebabkan kekonfiusan yang melanda buat aku terpanggil panggil je nak buat entry "budget bagus" nieh... hahaha.. terpanggil lah sangatttt, satgi ader yang terpanggil untuk memenggal batu kat kepala aku kangg.. hey! jangan lah sampai nak memenggal pulak.. muke aku nie kan baby face (lah sangat).. nanti aku nangis pon ala2 baby kang...uweeekkk..uwekkkk (okey. boleh penggal sekarang! jap.. bagi aku lari duluuuu..)


ramai (ramai sangat ke??) yang tanya bile aku ngan adik pompuan aku jalan sesama ataupon melepak sesama


"mane satu adik?? mane satu kakak??"



huh~ takkan tak boleh nak cam kot mane satu kakak, mane satu adik??



itu takpe lagi...



pernah ader satu ketika dahulu (taklah dulu sangat, tapi dulu la jugak..). masa tuh aku keje partime kat kedai alat tulis.. time keje tuh, kengkadang aku bawak moto sendiri.. kengkadang abah aku yang hantar.. takpon adik aku yang hantar dan ambil. then, ader lah sekali tuh adik pompuan aku nieh dtg kedai tuh coz nak ambil moto dari aku.. sekali supervisor kedai tuh laju je cakap..

" fara.. kakak u dah sampai.."


lollls.. kakak la pulakkk.. sejak bile la aku ader kakak nieh..


itu satu kes.. kes yang lainnye bile boss tempat keje aku tuh ajak gi makan2 kat kedai mkan. pastu dia siap offer nak hantarkan aku balik ke rumah. masa tuh yang menyambut aku depan pintu rumah adik aku yang pompuan nieh la... sekali boss tuh pon tanya jugak..

" kakak u ye fara??"

aiyakkkkk.. apekah?? walaupon hati aku bunge2 je bile dia tanya macam tuh (sebab perasan mudaaaa sangattt) tapi hati adik pompuan aku yang tersentap tuh sape nak bagi bunge??? ha! jawap!



me and my little sister


okey fine!! mungkin faktor faktor dibawah adalah sebab dan penyebab hal nie terjadi..


1. dia lebih tahu tentang fashion dari aku

memang tak dinafikan yang adik aku lebih tahu tentang fashion dari aku. kengkadang aku nieh tahu jgak lah kot pasal fashion2 zaman skang nie. tapi aku adalah amattt tak confident bile nak menggayakannye.. kalo adik aku nieh, macam2 kot dia pakai..contohnye selendang tuh. adik aku pakai sap sap soiiii je dah siap! tahu pulak dia mcamane nak memakainye.. kalo bagi aku pakai selendang tuh, memang harammmmssss nak menjadi..

2. dia lebih tahu menguruskan rumah berbanding aku

yup! memang part nieh aku angkat bendera putih lah weh.. adik aku lebih alert dlam bab pengurusan rumah nieh.. contohnye kalo kain yang baru angkat dari ampaian tuh, nak tunggu aku lipat memang memakan hari jugak la nak mule melipat. kalo adik akuuuu, petang angkat, malam dah siap lipat... sedar2 je "k.daa... hantar kain..".. pantas wehhhhh

3. dia lebih tahu memasak dari aku

walaupon aku rajin (lah jugak) memasak, tapi masakan aku kurang mendapat perhatian berbanding masakan adik aku. percaya atau tidak, aku masih tak 'HEBAT' dalam masak cucur kucai!! choiiiii arrrr~ tapi kan, pernah sekali tuh adik aku bancuh siap cucur kucai. then, yang lebih tuh dia letak la dalam peti ais. dengan harapan kalo nak makan nanti, boleh trus goreng je kann.. nak dijadikan cerita pulak ada lah tetamu datang umah. aku pulak teringatkan bancuhan cucur kucai dalam peti ais. apa lagiiii, aku gorengkan je laaaa. pastu hidang kat tetamu tuh.. sekali... makcik tuh cakap "hamboiiii, sedapnye cucur niehh... boleh mintak resepi...".. aku?? senyum sesajo.. takkan nak ckp adik aku yang bancuh kottt, jatuh ar sahammm

4. memang muke aku dah baby face kot.. lalalalala

(tiada huraian... lalalalala)

4 comments:

mr_mrs mikko said...

uiseh!
mmg kita muda dr adik kta tu..
hahahha...

makin sentap la adik2 kta ni ida

Siti Safiyyah said...

haha sian adik awak dikatakan kakak..sedih betul.. ;p

eh rasa macam kenal jek awak ni..dulu ada blog lain kan?

Redbloodsnow said...

haha...zie lak bengang taw. selalu jek dia kata zie nih kakak kpd akak zie. nyampah taw,...hahahaha.

tua sgt ker muke zie ek :(

:: Lin :: said...

wahhh..ske si fara syuhada tu..heheh...dah akk puji die lbh2...
hehehe.....
fara edda ni..mmg baby face skit...he3