Thursday, September 23

baju raya fresh dr mesin jahit!

raya.


ye, aku nak cerita pasal raya aku plak.. hikhik.. kau org sudah habis cerita raya? aku pulak mau mulakan..


al-kisahnye dipagi raya..


bangun je pagi trus gi umah org yang aku tempah jahitkan baju raya aku. terkejut bukan? hari raya gi kutip baju raya. bukan kutip duit raya. apekah?? so, sesampai je kat rumah tukang jahit tuh, tgk dia tengah syoookk menjahit lagi kooooo.. tak siap lagi! dalam hati dah tergomel dah..'takde baju raya la aku harinie'.. tengok2, taklah banyak lagi nak dijahitnye. just nak klam bahagian tangan je kot. kalo tak silaap la.. so, dlm 10 minit gak la aku menepek kat rumah tukang jahit tuh.



believe or not, aku tak tau pon baju raya aku warna ape.. sian kan? kain buat baju nieh pun kak ipar aku yang bagi. so, dpt2 trus hantar kat taylor. mane nak tau kain mcmane. owh! ini hakikat yang kamu harus terima. AKU TAK CEREWET..=)



so, dah dibelek2, sekali tgk baju aku warna purplee.. syok ar sket coz leh join mak bapak aku. diorang set purple youuu.. hikhik




baju aku, abah ngan halimi.. same colur youuu=)


mak aku ngan jubahnye. purple hokeyyyy!



mak n abahku.. yang tercinta.



itu yang purple. yang warna warni takde kaitan ngan purple tuh, harus lah tersisih sket. haha.. yolah, family aku bukan selalu sangat nak pakat2 warna same hari raya. tp kalo dah TERsama, harus bangge. hahaha..




ariff, baju warne oren! lari btol ngan purple kan? hiks


acun, hijau.. owh, lagi lain.



tapi sebenarye aku lebih suke kain adik aku nieh. coz warna nye agak menarik berbanding warna purple aku tuh. tapi, tak kisahlahh.. janji ader baju raya..tak gitu?? ngeee

1 comment:

a d r e y n i e e l i s y a said...

kami lakz kalo raya planning warna sama,
tp buat baju rya warna lain..

jd bila pagi raya sapa yg x sama kaler baju,
msa berphotoshoot kna tukar baju yg sama dgn tema even baju lama..
hahahaha