Monday, February 8

kenape aku tak suke main air??

first sekali harus tyang gambar2 yang ader kene mengena ngan air... nieh gambar was taken masa gi kolam air panas kat sungkai last month..


kenapa?? kenapa aku tak suke air?? ok, aku ader sediakan beberapa alasan utuk kenyataan itu... kenapa?? why??(same je makne nye kan?? lalala~)

firstly,
sebab bile dah ader kat air, sah2 nak berendam mengalahkan badak berendam... walaopun hakikatnye badak berendam itu sejenis kuih muih buatan malaysia, tp aku juga taknak kalah ngan status badak berendam itu.. ok fine!! aku tau aku tak lah badak sgat samapi nak guna word badak berendam itu.. suke suki korang la nak kata ape pun.. aku berendam mcm badakkah?? atau badak itu berendam mcm akukah??... aku juga ta kisah mane kalo korang nak kata aku ngan badak itu same je cara rendamannye!!.. katalah..katalah..
(okey, sebelum kata ape2, aku nak korang kire berapa byak word badak dlam nie.. hahaha..)..
okey, bile nak berendam mcm badak tuh,(badak lagi!! apekah??) sah2 kena masuk air.. bile nak masuk air baju2 sume aka basah.. termasukah tudung.. bile tudung basah, aku akan jadi lemas.. rase mcam telinga aku tak mampu nak dengar pape.. bile dah aku berada dlm mood tak selesa tuh, aku akan mencampakkan tudung aku jauh2.... ha!! idak ke amat huduh perangai bukak tudung di khalayak ramai?? owh tidak.. very not me lah bile nak bukak tudung tetengah org ramaikann...

yang kedua pulak,
aku kena bukak spect mata aku awal2 before masuk dlam air.. seperti yang diketahui dlm belog nie, aku adalah seorang yang rabun dan rabun itu juga adalah aku..
(skarang aku nak kamu kira word rabun plak...miahaha)..
bile aku dah buka kacamata aku yang shape ala2 poligonal(mcm best plak guna word poligonal tuh.. haha)tuh, dengan automatiknye, aku akan meraba2 mcm org buta bile berjalan.. owh tidak lah begitu truk sngat smapai meraba2 sampai teraba jejaka hensem lagi tampan kan, cume pemandangan aku agak blurr... owh.. tension bile diri diselubungi ke'blurr'an itu.. tp syukur masih mampu melihat..(alhamdulillah)
so bile dah agak2 blurr tatkala bermain air sambil merenjis2 air mcm menepung tawar pengantin di atas pelamin, adalah tak syooookkk bile mamat hensem kenyit2 mata kat depan aku dan aku tak mmpu nak melihatnye.. owh tidak... begitu jugak biler ade yang menjerit..

"seluar dalam sape la plak yg terapung2 kat atas air nieh"

ha!! takke rugi tak dpt melihat dengan jelas seluar dlm sape tuh.. bukan laa aku nieh giler 18sx plak, tp mane lah tahu yang seluar dlm itu seluar dlm aku ke?? ha!!tak ke nayaaaa.. owh.. mintak simpang kes2 sebegini...

yang ketiga plak,
aku nieh tak tahu berenang... jgankan nak berenang2 ketepian, nak berakit2 ke hulu pon aku tak mampu nyah oiiii.... bile dah tak pandai nak berenang tuh, aku akan buat gaya bebas... yang aku malas berenang gaya bebas versi aku sendiri nie ader sebabnye jugak.. di antara sebabnye bile aku berenang gaya bebas versi aku sendiri, mesti penyelamat tiup visel sambi jerit2..

"bantuan2!! ader budak lemas"

ha!! tak ke terhinanye aku bile aku berenang gaya bebas disangkakan lemas?? owh!! siooott kan??

ha!! mau lagi sebab yang ke 4??
aku malas nak pikrkan.. ape kata korang plak yang tolong nyatakan sebab kenapa aku tak suke main air?? hahahahaha...







2 comments:

ijad said...

takut lemas ke...

edda(",) said...

ijad..
tak takut lemas pon cume takut mati gara2 kelemasan itu.. hukhu