Tuesday, August 25

berbuka ngan ana

jom2 kite terjah bazar ramadhannn... hehehe

harinie aku ader plan berbuka pose... ceh! plan la sgttt.. huhuhu...
mlm aku terawih kelmarin, aku ader plan ngan kwn aku yg dok di kolej bersebelahan yang harinie aku nak berbuka sama2 ngan dia... so, harusla aku mengotakan janji aku tu kannn.. ha!! jgn pikir kwn lelaki plak eh... kwn yang aku maksudkan tu si ana... dia nie kg aku.. skang nie dok sambung master kat sini(uum)...

hmm... cadangnye japgi nak gi bilik ana.. pastu, gi terjah pasar mlam sama2... aku nak gi bilik dia nie nak siap2 bawak telekung skali.. nak berterawih lepas berbuka japgii... almaklumlah.. bilik kami agak jauh sket...

k la.. balik terawih nnt aku update lagi... nie nak solat asar dan terus nak gi terjah bazar ramadhan ngan ana...

mkanan cadangan;
  • ikan keli goreng
  • sambal belacan
  • kari ikan + bendi
  • air teh ais..

cukupla kannn... k.. sekian saja.. jumpe lagi!! daaa~






Saturday, August 22

puasa terbatalkah???!!!!!


**sekadar gambar hiasan**

tido siang hari dibulan pose boleh membatalkan pose??

owh~
jgn bimbang...
ustaz aku penah bgtau aku..
tido disiang hari dibulan puasa takpe..
as long as kite tak tinggalkan solat 5 waktu ituu...
=)

sekian info dr ustazah edda!!





Monday, August 17

just wish

sorry la geng.. aku kalo dah dok umah, memang tak byak sgt la cite nak diceritakan... maklum lah.. kesihatan ayah aku pun tak berapa baik nak jalan jauh2...

ape yang sempat update, itu la yang korang bace yerk.. kalo aku tak update, nnt korang boring plak singgah2 kat sini, tak de ape je entry terbaru kan.. so, aku gigihkan la diri update gakkk...

seeeeeee..... baik dan mulianyeeee hati aku kannn... (acehhh!! puji diri sendirik!!)

hmmm... amcam ngan org2 yang memponteng puasa tahun lepas???!!! dah ganti??? tak ganti lagi, meh aku nak babap skeeettt.. ehehe.. sbenarnye, aku baru je selesai mengganti puasa... fuhhh!! sempat gak aku ganti o0o00... mana taknye, ramadhan tak lame lagi dah kannn....

hmm... tak sangka kan... pejam celik, pejam celik, dah nak puasa.. pastu nak rayaaaa... baju raya dah siap??? hikhik...

so, untuk itu aku nak wish la pada sume bloggerreeessss...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK







Sunday, August 16

kenduri smlm

semalam adalah amat busy... sbb tu tak de update utk smlam... nak wat auto publish pun tak teringat plak.. so, sepi la blog nie 2 hari... ader yg rindu tak?? ekeke..

semalam busy sket sbb ader kenduri...
bwah nie ader sket gambar kenduri smlam...
penat o0o00..
sampai aku pon tak sedar tertido time magrib.. (okey!! selekeh sket tabiat itu..)

kenduri nie adalah kenduri untuk org2 yang telah meninggal dunia.. kenduri arwah la... kenduri nie agak buat besar sket sbb budget abah and adik beradiknye...

tak byak yang aku nak citekan pasal smalm... so, layankan aje gambar2 nieh erk...



sesi masak memasak...

yang aku suke dan paling suke duduk kg adalah semangat gotong royong... pagi2 lagi dah ader yang dtg untuk tolong potong2 atau siang2... huh~ bleh bag gred A unutk ituw..


yang kaum hawa mkn kat garaj je la... kat dapur agak sesak... huhu


yang kaum adam plak dlam umah...
(apis layan satu hidang???)


sabar duluuu...


doa dulu...


doa dan trus doaaaa..


makannnnn...


hidangan adalah amat menyelerakan.. mana taknye.. mkn sampai tak perasan nasi dah habis.. hehehe... masing2 bawak perut ketat je....

syukur... sume berjalan lancar.... terima kasih pada yang dtg....








my screen saver lol~

aku di tag lagi.. kali nie boneka tag aku pasal desktop nye screen saver...

inilah ssreen saver aku... kwn aku ckp screen saver aku nie mcm org tgah frust!!.. hahaha... ye ke?? aku tak frust pun la... ntah la.. aku tgk gmbr nie mcm best je nak letak as my screensaver kannn.... hukhuk... so aku layankan ajer la.. aku kan suke layan2 nieh.. ekeke...



org yang tag aku nie si boneka!! dia ader wat kan vektor utk gambar aku...
dah lame dah nak tyang.. tp disebabkan busy terlampau, aku sabarkan diri la... hehehe



amcam?? bleh dpt kreadit untuk vector nie?? hihi..

bonekaaa.... nak tnya nie.... vektor tu ape??? lalalala~






Thursday, August 13

itu pun nak kecoh ke???






Wednesday, August 12

ko balas dendam eh bonekaaa!!! hikhik

baru nak enjoy2 baca blog... tetiba boneka yana tak penah sakit nieh dok tag aku plak ehhh... takpe.... aku pun tengah keriiiiiiingggg sgt idea nak berblog niehhh.. ok, la memandangkan ko dah jwp tag aku yang lepas, aku pon jawap la tag ko nieh dgn hati yang terbuka walaupun terkunci,... hahaha.. apakah?? ayat mcam genduuuuuttttt sajork! hiks...

soalan boneka berupaaa.....

a) korang blog mengikut nafsu amarah ko ke atau ko blog secara terkawal

jawapan aku...
dulu, aku berblog time aku benciiiii je kat org.. kisah2 aku yg lepas memang memaksakan aku berblog dalam keadaan marah bernafsu!!! sape yg terbaca kisah CINTA aku yang lepas tuh memang agak sialan sedikit.. (sikit ke banyak ehhhh) aku pon tak tauuu... dan sebab tu aku tulis blog cite masalah aku.. maki hamun tak tentu pasal.... aku benci bercintaaa!!!!!!!!
tp skanggg...
lepas aku kenal erti berblog tu, aku pandai kawal dah... contohnye aku akan meneutralkan balik amarah aku dngan bercerita tentang erti keseronokan menjadi EDDA!!! wahhh~ ayat tak bleh blah dow~
dalam erti kata lain, cerita suka, duka, pengalaman, sume aku tulis kann.. neutral la tuh... huk!

soalan ke2..

b) korang okay x kalau org rapat dgn ko! contoh yer abg ko ke adik ko ke tau yg ko selalu berbloging pasal benda2 yang merepek!! mcm...

" aku sdng ingin bercinta kerana mungkin ada kamo.. ♪"

b1) kalau okay nyata kan sebab

aku okey je kottt... abah aku pun tau tentang blog aku ehhh~ sepupu sepapat aku pun tau... kalo aku surve internet kat umah sedara aku, url blog aku dah tersedia je kat tab adress tuh... maknanye, blog aku nieh bleh kata mcm perantaraan la dalam hubungan kekeluargaan.. okeh tak?? hikhik..

b2) kalau xokay nyata kan sebab

tak okey pon ye jugak kengkadang... aku malu dowh.. kengkadang termerepek terlebih, trus kena perli.... contoh ayat ayah aku...

"japgi tulis dalam blog la tangan kena gigit lipan tuh..."

hahha... itu bukan aku punye blog, itu adik akuuu... sila klik [sini] untuk ke blog adik aku..

c) mana kepuasaan bloging nie!! pada ayat nya kahhh.. pada bilangan viewer yer kahhh!! ?

seyes aku ckap, aku minat menulis dan akan bertambah minat kalo bilangan viewer aku meningkat!! i likeee.... aku puas o0o0o... kalo komen meningkat pon, aku suke bangattttt!!!!!!! komen lah lagiiiiii... hehehe (tinggal jejak kat chat box pon okey ape...)

soalan bonus.!!

d) Apa yg boleh buat ko STop terus bloging!! APA??!!!

yang boleh menyebabkan aku stop blogging kalo aku tak de idea nak blogging laaa... tak pun aku bosan... tapi alasan2 nie kejap je aku cover balik.. yang akan buat aku trus stop blogging kalo aku tak bleh dapat INTERNET!!! tm, tolong rendahkan bayaran bulanan streamyxxxx ehhh~
=)






Tuesday, August 11

ajarkan aku utk jd pria TERHEBAT!!!!!

memandangkan aku dlam keadaan yg agak blurr tentang pemakaian mask, ape kata aku tnye blogger2 yg singgah blog aku nieh...

mcmane nak pkai mask eh???

bukan ape, aku tgk ader yang pkai warne putih tu kat luar.. ader gak aku tgk yg pkai warne hijau tu kat luar....


yang hijau nie kat luarrr...

atau



yang putih nie kat luar??

kalo dipakai putih tu kat luar jadi camnie....



kalo pkai hijau tu kat luar mcm nieee plak...



yang mane cara pemakaian mask yg btol eh???

tapi aku ajar halimi pakai, yang hijau tu kat luar...


yang aku nak tau sangat nie, ape fungsi yang warne ijau tu??? nape tak wat dua2 side warne putih ke kannn.... sape yg tau eh??? almaklum laaaa... kan wabak H1N1 nie makin merebak n berleluasa sampai bunuh membunuh... so, kt kena la berjgaaaa..... tp kalo pakai mask pun salah, idak ke masalah jugak????

ahh~ lu pikir la sendirikk... huhu




aku jawab jugakkkk

wah.. seronok nye bg org wat tag!.. baik punyeeeee respon!! thanks geng....

memandangkan aku nak menceritakan asal usul blog aku, haruslah aku pon nak tau korang punye asal usul gak kannn... hehehehe....

ok, aku pon nak jawab gak niehh...
here we go..

  • bilakah anda mula berblogging???
aku mule postkan entry pada 25 march 2008... makna nye aku mule kenal blog nie tahun 2008 laa....
  • apakah yg anda karangkan di 1st post entry??

aku bengang tahap cipan!!!

"aku bengang giler ngan member aku....ader ke patut dier ckp aku cri masalah??? bengang giler.. macm la dier tu baik sgt... aku rase macam nak ketok2 je kepala dier.. biar dier tahu betapa bengang nyer aku.... hampeh!!! macam bguih!!!!"
  • nyatakan sebab anda mengPUBLISHkan 1st entry tu??
aku postkan entry nie sebab nye aku terlalu bengang giler la ngan kwn aku sorang nie... name nye tuuuutttt.... hehhee... time dier dok ckp aku nie cari mslah kan, aku macam nak sumpah seranah je... tp aku tau, kalo aku bengang lebih2 dpan dia, mesti la takde yg nak kwn ngan aku dah... tgak!! aku sgt pandai menjaga hati kwn o0o0o0,... kwn je tak pandai jaga hati kitee...=(
So, aku pun tulis la kat blog... lagi pon aku tau time mule2 aku berblog nieh, takde org pon baca blog aku.. so, bleh la aku merapu tak tentu pasal!!.. hahahahaha...
  • dimanakah anda tau tentang blogger??
aku tau pasal blog nieh dr kwn kuliah aku... dia pompuan dan berbangsa india!!.. apakah?? hehehe... alkisah nye camniee... ade la skali tu lecturer nak bg penerangan pasal satu topic tu... lecturer bagi la contoh, diary..... pastu lecturer tu tanya la kat pompuan india tu samada dia ader diari atau tak...

lecturer : u have ur own diary??
indian girl : diary??
diary : yes.. diari yang u tulis setiap hari tentang kehidupan u..
indian girl : i dun have.. but i have blog...


tetiba aku terpikir la sesorangkann...

" eh, blog tu tempat kite tulis diary eh??"

hahaha~ seyes aku tak tauu.. pastu aku lagi la tau penah piikir pon yang blog nie bleh link2 kan member ohhh... sgt buta blog time tuu...
  • apakah yg menariknye tentang blogger??
yang menariknye, kisah kite bleh dikongsi bersama dan kite juga bleh dapat rmai kawannnnn!!!!!!!! i likeeeeee~






Monday, August 10

AKU NAK TAG KAMUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!! sila laaaa.....




"aku bengang giler ngan member aku....ader ke patut dier ckp aku cri masalah??? bengang giler.. macm la dier tu baik sgt... aku rase macam nak ketok2 je kepala dier.. biar dier tahu betapa bengan nyer aku.... hampeh!!! macam bguih!!!!
"


kat atas nie merupakan aku nye 1st post entry....
ringkas je... ayat pon agak2 poyo gituu...
skang pon ayat masih poyo jugak kannn...
wuteva~

ok la... sebenarnye entry nie adalah untuk aku menTAGkan org!! hahaha.... sbabnye, aku tak penah lagi nak wat2 tag nie... memandangkan aku tgah kekeringan idea untuk menghupdate! ape la salah nye untuk aku tahu asal usul ciptaan blog korang kannn...hehehe~

soalan yg perlu di jawab!!

  1. bilakah anda mula berblogging???
  2. apakah yg anda karangkan di 1st post entry??
  3. nyatakan sebab anda mengPUBLISHkan 1st entry tu??
  4. dimanakah anda tau tentang blogger??
  5. apakah yg menariknye tentang blogger??
ok.. simple kan?? kalo korang nak tambah soalan pun ape salahnyeee.. hikhik...
so, aku nak org yg menjawab tag aku nie adalahhhh....


  • adrina
  • boneka
  • honeyza
  • coleslow
  • azwazynal
ok... itu je... lepas korang dah siapkan tag aku nie, tinggalkan komen dan ckap... "TAG suda siapppp.. sila la baca..."... lepas tu, nnt aku plak yang akan jawab tag nie... aku pun nak gak cite asal usul kemunculan farra_edda blogspot nieh.. walaupon korang tak penah sibuk pon nak tau.. amcam?? adil tak?? hehehe.... kalo yg tak tersenarai pon nak wat gak, wat je la... pastu tinggalkan komen gak!! leh aku terjah blog korang nak tau asal kemunculannye... almaklumlahhh!!! aku kan mamaraziiii!!!!!!!! sume aku kena amik tau!!! ekekeke~

ENJOY UR TAG!!!!!!






Saturday, August 8

aku sedihhh bile kenangkn...

malam td aku belek2 koleksi gambar2 aku yg lelama.. tetiba bile aku tgk je gambar nie... aku sedih oh...







tak tak nape??? mesti la tak tau kan... gambar mcm enjoy je berkaraoke tetibe ckp sedih lak kan... hmmm, sebenarnye time nie la last aku jumpe suhaili[klick]... skang ni suhaili@elly dah takde kat dunia nie lagi.. tp dia masih segar dlam ingatan aku....

alkisah nye di hari aku ambik gambar nie....

pagi tu, aku bersiap2 nak gi ILP ipoh.. adik aku nak amik sijil dia kat sana... sbb lusa nye, adik aku ader interview kat penang.. kena guna la sijil tu... so, aku pun gi la.... memandangkan aku ader simpan barang kat fauzan, abah aku ckp nak gi amik aku ngan adik aku kat ipoh n trus amik barang kat fauzan...
(fauzan tu pakwe nye elly)

alang2 plak mak abh aku nak pekena ais kacang kat green town mall, so aku ngan adik aku tunggu la kat green town mall lpas amik sijil tu... waktu tu, aku pun call la fauzan...

edda: zan... ko ader mane nie??
zan : aku ader kat umah nie..
edda : ha, kt kat GM nie... japgi kt nak amik barang kat kamu..
zan : ok.. kul berapa tu??
edda : tak tau lagi.. ape2 kt bg tau kamu..
zan : aku pon nak gi GM nie... aku nak mkn ngan elly..
edda : ok.. kalo sempat, amik barang kat GM je la..
zan : ok... aku rase elly ader je kat GM tu.. msj la dia..

dah habis ckap tu, aku rase malas la lagi nak msj elly.. sbb zan ckp diorg macam baru je nak kuar.. takkan la aku nak kaco line kot kannn... takpe la.. aku pon tunggu dan trus tungguu...

beberapa minit lepas tu, aku pun msj zan.

edda : zan, ko kat mane??
zan : aku kat GM la... meh la... elly pon ader... aku nak gi solat jumaat nie..

dah zan ckp mcm tuu... aku pun msj la elly..
tak pun replyy.....

tetibe elly kol... (dlm hati mungkin dia mls nak msj kot..)

edda : elly... kat ne nie??
elly : o0o0o0... msj ngan zan je eaa.. ngan elly tak nak msj pon..
edda : eh dah msj laa.... tak sampai ke??
elly : mane ader... sombong!!
edda : hahaha.. takde la.. ha.. ko kat ne nie..
elly : ader kat bwh nie.. tempat mkn..
edda : ok2 kt gi skang...


skali aku check msj, rupenye msj aku hantar kat elly td failed laaa.... huhu

pastu aku jumpe elly, aku pon borak2 la... dah agak2 lame berdiri, aku ajak la dia duduk...
sambung borak lagii......

edda : eh, ko dah mkn blum nie??
elly : blum.. japgi la..
edda : gi la mkn.. kt teman..
elly : (senyummm jee..)


aku pon agak2 takde topik nak borak dah, aku pon tnya la elly..

edda : elly, tempat keraoke kat atas nie bukak kul berapa eh..
elly : tak tau..
edda : kt tak tau nak wat pe sementara nak tunggu abah kt sampai nie..
elly : (senyummm lagi...)

tp kan....
yang membuatkan aku sedih bile kenangkan balik hari tu kan... elly rancak sgt bercerita... tp aku sikit pon tak boleh nak pandang wajah dia... bile aku pandang je, aku cepat2 je tgk tempat lain.. tak tau nape.... mungkin itu salah satu petunjuk kut yang dia dah nak PERGI...

yg lagi aku pelik nie.. aku kan blogger tegar.. alang2 enset adik aku ader kamera sah2 la aku kena amik2 gambar kan.. to kenapa aku tak terpikir nak amik gambar ngan elly!!! kenapa!!!

bukan itu je.. ayat2 dia pun agak pelik je.... selain dia suke senyumm... contoh ayat lainnye..

"sape2 je la punye rumah.."
(padahal rumah yg dia duduk skang rumah yg dia beli)
"zan kalo gemuk elly nak tinggalkann.."(zan nie memang agak2 berisi skettt..)
"sejak kebelakangan nie, elly mcm tak nampak zan... tak tau nape.."

lepas dah habis borak tu.. aku tgk elly beli ais kacang je... dia mcm lebih teruja untuk borak2 ngan aku dr dia mkn.. (sedihnyee)

bile kenang2 balik, memang sedihhh... dia pergi begitu cepat.. sgt cepat!! semoga rohnye ditempatkan di kalangan org2 yg solehin... amin..







Friday, August 7

letak la gambar kat post korang jugakkk.....=)

hai sume... hari nie mood aku nak ajar korang letak wateva gambar yang korang suke, di setiap entry... mcm yang aku buat la.... kan ader yang buzz kat aku camner nak wat kannn... so, kali nie aku nak ajar korang plak... ilmu mesti dikongsi kannn....

ok, jom kt terjah2 camne nak buat eh....

first skali, korang kena ader la gambar yang korang nak letakkan tu..... macam aku, aku pilih gambar yang nieee.....



eceeehhhh!!

dah siap edit segala, korang kena la save kan gambar korang kat mane2 entry yang jauh dr pandangan mata.. mcm aku, aku save kat post 1/1/2009... jauh kannn... hehe... ke korang tak tau camne nak save kat post lame2?? let's me know ok... (ewwwaaahhh!! mcm pandai je bab2 blog nieee.. huhuhu....)

ok, dah save???pastu korang kena la right click n tgk location.. hah!! location gambar korang nie, la nak kena guna japgiii....

so skang korang gi CUSTOMIZE-EDIT HTML...
yang penting jgan lupe tick kat expand widget.. tick je la yerk.. jgn tnya nape.. sbb aku pun tak tauuu.. hahaha...

(untuk keselamatan, save dulu HTML korang.. takut ape2 jadi nnt, aku tak bertanggungjawab yeee...hehe)

lepas tu, korang cari koding nieeee.....

.post {
margin:.5em 0 1.5em;
border-bottom:1px dotted $bordercolor;


dah jumpe???

paste kan plak koding nie di bawahnyeee....

background:#000000 url(location gambar korang);
background-repeat:no-repeat;
background-position:bottom center;
background-attachment:scroll;


ingat, nak paste tu mesti lah sebelum "}"...
ha!! dlam kurungan tu la kena letak URL gambar yang korang wat mule2 td...
paham?? tak paham, tgok coding yang aku punye nie...
nie adalah combination dr 2 coding kat atas tuuu...

.post {
margin:.5em 0 1.5em;
border-bottom:1px dotted $bordercolor;
background:#000000 url(http://2.bp.blogspot.com/_nn_OEKvFREA/Snce6RK7nFI/AAAAAAAAAjk/1VJv-DfDdhU/s320/edda.JPG);
background-repeat:no-repeat;
background-position:bottom center;
background-attachment:scroll;

}

ok???

same tak?? atau lebih kurang pon okey la.... tp nak diingatkan, dlm kode kat atas tu ada #000000 kan?? yang tu sebenarnye adalah background colour page aku... kalo korang nye background colour merah, tukar la #FF0000 .. untuk colour lain pon same je... cume cari code HTML color background korang je...okey??

dah siap sume, ape lagi.. tak reti2 nak tekan button SAVE ke?? ye la... dah siap pon... cube laaa.......





Thursday, August 6

blog aku je ke???='(

mlm nie aku nak merajuk sket...
sket jeee...
(mcm la korang kesah kannn...)


aku nak ngadu sket nie... td kan, aku nak bukak je blog aku tetibe error... dia ckp mungkin page blog aku diserang virus dan tak leh nak proceed sbb takut merebak ke google.. apakah!!!
so, aku nak merajuk dan taknak update mlm nie...
(entry nie pun kire update la kannn..hehe)

korang penah tak kena????
error tetiba???
ke blog aku je???







Wednesday, August 5

nikmat dok umah kembaliiii........

okey... ini kisah pagi td plakk...

dlm kul 10 lebih cmtu, doktor dtg bgtau segala mcm la kan... ayat yang paling best didengar adala..

"pakcik dah boleh balik harinie... "

senyum je abah aku dgarr... ye la, seminggu dok wad... sihat pun dah sihat... katil pun abah aku taknak duduk apatah lagi nak baringg.. huhu


doktor dan patient



for nose only..


ini doktor tak terlatih yee... hehe

lame okey aku tunggu nurse nak bg bil ubat, bil hospital ngan surat MC... so, memandangkan abah aku dah taknak dok katil, terpaksa la ku yang guna kann... hehhe...


dan2 la rajin benorrrr...

padahal, jap je pon bukan buku.. pastu mule la mata nak terkebil2 ngantok kannn....


pesakit baru...

tak lame lpas aku baring2, atenden hospital dtg bwk mknan... abah aku taknak mkn plak dah... sronok nak kuar wad smpai tak selera nak mkn dah tuu.. huhuhu... so, paham2 je la sape yg mkn kannnn...


feel mkn di spital... eceh..

feeling la sgt mkn kat spital... tuiii!! aku mkn sesudu je tau... langsung tak beretika btol pemakanan nye... masin pon tak de, masam pun tak de!! sume tawar!! nampak mcm sedapp.... tapi.. huh~
tetiba abah aku bersuara...

"itu la yang abah terpaksa ngadap untuk seminggu tau..."

owh~ sedih tetiba... bleh kurus kering kalo aku dok spital....tak mkn pon tak pe la weiiii.... huhuhu

tak lame lepas tu, nurse dtg bg bil.. aku pun settlekan sume bil, masuk balik wad.. abah aku plak mandi2, tukar baju, solatt...

aku plak tipon la mak n along aku suruh amik kitorang kat spital....


bersyukur kepada-Nya

dah kuar spital abah aku tetibe ngidam nak mkn ais kacang plakkk... so, singgah la jap kat green town mall mkn ais kacang.. aku plak sempat la pekena laksa semangkuk!! hehehe


semangkuk untuk abah, semangkuk untuk mak







kembali ke spital!!!!!!!!


awal pagi semalam, aku TERbangun awal sbb aku dah berkira2 nak balik rumah jaga abah kat spital.. maklum la, takda org nak stay kat umah nak uruskan adik aku yang msih sekolah... so, ak la yang kena jaga abah kat spital....

bukak je mata, tgk jam dah kul 7 stgah pagi, aku malas lagi nak bgun tuuu... aku belek2 henset duluu... dah belek2, tetiba mak aku kol.... tp TERmiss plak sbb hset aku mcm problem sket... so, dah mak aku tipon tu, tak paham2 lagi ke nak baguuuunnnn kannnn....

aku pun bgun2, kemas la barang2 segala, pastu aku basuh kain, mandii..... selesai je mandi, aku tgk adik aku miskol... so, aku miskol balik(budget kreadiit... ok keji disituu.. hehe).. dah miskol, adik aku pon tpon...

acun : k.da, kamu katne??
edda : kat u lagi...
acun : k.da, kamu takyah balik laa..
edda : nape??
acun: abah dah bleh kuar wad hari nie....
edda : ok...


so, aku pon trus la bukak laptop tunggu kuiz.... lecturer aku ader bg kuiz kul 10 pgi.. kena jawab on9.. sementara tunggu tu yang aku edit2 blog aku tuh!! hheehee..

tunggu punye tunggu, lecturer aku tak aktifkan pon lagi akaun kuiz online tu... call bilik lecturer pun tak dapat.. so, aku pon menanti dan trus menanti... agak2 mcm dah tak berapa nak muncul je akaun tu, aku pon gi la terjah blog2 org kannn.. ye laa... tunggu2 pon tak jugak aktif2 nyee...

time tgah best dok terjah2 blog org, tetibe adik aku tipon... time tu dah nak kul12 dah...

acun : k.da, kamu balik la...
edda : nape plak??....
acun : abah tak leh kuar wad lagi...
edda : pulak... ok2.. k.da siap skang...


bgaikan berdesuuupppp!!! siap sume... dah siap2 ape lagi.... kena la tunggu bas plak..



time tunggu bas nie memang agak tertekan sket.. mana taknye, lame giler okeyyy..... hampir sejam gak la aku tunggu... pastu baru la nak muncul.. tp yang bertambah tertekannye aku, bile bas plak terkedek2 lembab nak mampos... dr uum ke a.star mkn masa sejam stgah okeyyy.. ok2, aku tau.. sbnarnye aku tersilap pilih bas... (chaiittt!!)..

tp, nsib bek sampai je a.star, bas ipoh ader dah... aku gerak dr a.star kul3++ sampai ipon kul 6 stgah... memang superb la... tak laju pon rasanyee... tau2 dah sampai... samapai je ipoh aku roger trus ke spitak ipoh....

sampai2 rupenye ramai tgah tgk abah aku.. ye la, masih time melawat.... so, memandangkan aku kena stay kat spital tman abah aku, harus untuk ade pas....


dah lunyai...

pas ni aku tgak dah lunyai dah sbb bertukar2 tangan selama seminggu.. ye, abah aku seminggu dah kat wad...

sebelum pelawat2(mak, along, acun, halimi) abah aku balik, kami kena pindah wad.. dr wad kat tingkat 5 ke tingkat 8... gayat o0o0o0.. hehehe



getting well....

so, bermalam la aku di spital... jenguk umah pun tak.. trus gi spital... wow!! edda yg kuat!! super duperr!!! hahaha







Tuesday, August 4

teman anda setiap entry...

aku terjah2 blog org,
aku godek2 koding html aku pastu jadi la mcm nie.....
so,
amacam???
ok tak dengan kehadiran pompuan ini??
hehehehhe.....
"
"
"
"
"
"
"""
"







Monday, August 3

thanksssss....(",)




thanks adrina for this award...
sape yang nak belum pernah terjah blog adrina, terjah je la....
dia pon ader wat blog untuk novel2 nie....
kalo korang, korang n korang peminat novel, gi la kat adrina words..
btway, thanks to adrina coz jadi teman blogger...
kengkadang rase mcm kwn rapat plak... eh, btol ke?? hehehehe...







Sunday, August 2

milo pun tak sempat habisss....

pg tadi aku rasa amatlah malas sgt nak bgun sbb ujan...
sejukkkk.... sdap o0o0 nak tido....

tp, aku masih lagi tak terpedaya ngan hasutan syaitonnirrajin itu... aku bagun dri katil, trus iron bajuu... dah siap iron baju, aku masak air panas....
so, sementata tgu air masak, aku gi la mandi dengan bersungguhnye... agar aku sedar sesedarnye untuk memulakan pembelajaran aku di kelas..

siap mandi, aku siap2 pakai baju ngan tudung.... buat la air milo 3 in 1 tu.... memandangkan air yg aku buat guna air panas, aku pun tak berapa mampu la nak hbiskan.. setgah aku minum, stgah aku simpan...

naik bas aku tgk bas tak berapa nak ader org... dah tak berapa nak ader org nie, sah2 la lambat lagi bas nak gerak kan... takpe lagi, aku tunggu dan trus tungguuuu... bas pun jalan tepat kul 9.55pg... kelas yang aku nak gi nie kul 10pg... takpe laaaa.. lagi pun lecturer selalu masuk lewat2 sket....

belum lagi sampai dewan kuliah, aku tgk bebudak sume kuar tetiba... aku pun tnya la salah sorang budak yang aku agak2 kenal...



edda : ader kelas ke???
girl : takde, kelas cancel....
edda : esok ader kelas tak??
girl : tak tau.. notis tampal tu tulis kelas harinie je cncel..
edda : ok thanks...


caittt!! cancel plak... dah la aku liaaaattt je nak bgun td.... kalo la tau awal, mau jugak time2 cenggini aku tak bgun lagi.. huhuhu..

so, memandangkan next kelas aku kul2, aku pun mengambil langkah bijak untuk balik semula ke kolej... yang paling penting, aku dapat habiskan milo yang tinggal stgah td tu... hehehehe....