Wednesday, August 5

nikmat dok umah kembaliiii........

okey... ini kisah pagi td plakk...

dlm kul 10 lebih cmtu, doktor dtg bgtau segala mcm la kan... ayat yang paling best didengar adala..

"pakcik dah boleh balik harinie... "

senyum je abah aku dgarr... ye la, seminggu dok wad... sihat pun dah sihat... katil pun abah aku taknak duduk apatah lagi nak baringg.. huhu


doktor dan patient



for nose only..


ini doktor tak terlatih yee... hehe

lame okey aku tunggu nurse nak bg bil ubat, bil hospital ngan surat MC... so, memandangkan abah aku dah taknak dok katil, terpaksa la ku yang guna kann... hehhe...


dan2 la rajin benorrrr...

padahal, jap je pon bukan buku.. pastu mule la mata nak terkebil2 ngantok kannn....


pesakit baru...

tak lame lpas aku baring2, atenden hospital dtg bwk mknan... abah aku taknak mkn plak dah... sronok nak kuar wad smpai tak selera nak mkn dah tuu.. huhuhu... so, paham2 je la sape yg mkn kannnn...


feel mkn di spital... eceh..

feeling la sgt mkn kat spital... tuiii!! aku mkn sesudu je tau... langsung tak beretika btol pemakanan nye... masin pon tak de, masam pun tak de!! sume tawar!! nampak mcm sedapp.... tapi.. huh~
tetiba abah aku bersuara...

"itu la yang abah terpaksa ngadap untuk seminggu tau..."

owh~ sedih tetiba... bleh kurus kering kalo aku dok spital....tak mkn pon tak pe la weiiii.... huhuhu

tak lame lepas tu, nurse dtg bg bil.. aku pun settlekan sume bil, masuk balik wad.. abah aku plak mandi2, tukar baju, solatt...

aku plak tipon la mak n along aku suruh amik kitorang kat spital....


bersyukur kepada-Nya

dah kuar spital abah aku tetibe ngidam nak mkn ais kacang plakkk... so, singgah la jap kat green town mall mkn ais kacang.. aku plak sempat la pekena laksa semangkuk!! hehehe


semangkuk untuk abah, semangkuk untuk mak







6 comments:

Boneka said...

PAPA sakit apa? :))
serius lah sakit apa tu?

edda(",) said...

sakit resdung je... so, operate untuk btolkan saluran pernafasan..=)

Boneka said...

owh adik aku pow resdung! teruk sgt ke?! adik aku ada satu kali tu mcm xleh nafas panik punya pasal!

Idalara said...

alhamdulillah ayah edda dah boleh balik..muga dia akan terus sihat ye..

edda(",) said...

boneka...
kalo dah resdung jgn main2.. lebih2 lagi bile hidung dah tersumbat.. gi la check.. takut melarattt.. tak sanggup den!.. hehehe

edda(",) said...

idalara..
thanks kak... moga abah trus ceria2...