Sunday, August 16

kenduri smlm

semalam adalah amat busy... sbb tu tak de update utk smlam... nak wat auto publish pun tak teringat plak.. so, sepi la blog nie 2 hari... ader yg rindu tak?? ekeke..

semalam busy sket sbb ader kenduri...
bwah nie ader sket gambar kenduri smlam...
penat o0o00..
sampai aku pon tak sedar tertido time magrib.. (okey!! selekeh sket tabiat itu..)

kenduri nie adalah kenduri untuk org2 yang telah meninggal dunia.. kenduri arwah la... kenduri nie agak buat besar sket sbb budget abah and adik beradiknye...

tak byak yang aku nak citekan pasal smalm... so, layankan aje gambar2 nieh erk...



sesi masak memasak...

yang aku suke dan paling suke duduk kg adalah semangat gotong royong... pagi2 lagi dah ader yang dtg untuk tolong potong2 atau siang2... huh~ bleh bag gred A unutk ituw..


yang kaum hawa mkn kat garaj je la... kat dapur agak sesak... huhu


yang kaum adam plak dlam umah...
(apis layan satu hidang???)


sabar duluuu...


doa dulu...


doa dan trus doaaaa..


makannnnn...


hidangan adalah amat menyelerakan.. mana taknye.. mkn sampai tak perasan nasi dah habis.. hehehe... masing2 bawak perut ketat je....

syukur... sume berjalan lancar.... terima kasih pada yang dtg....








7 comments:

Boneka tak sakit said...

owh ko kenduri yer patut lah blog ko xberupdate!!
ko org mane eh? apa special masakan negeri ko?

aku org negeri sembila yg glemer sekali dan unik sambal ubi kayu temboyak! :P
pernah rasa? sedap hingga menjilat jari jiran hehe

edda(",) said...

boneka..
tau takpe.. busy o0o0.. mane sempat nak bukak komputer.. huhu..
kt org perak le... aisehh.. hehe

kat sini mknan sepesel, tempoyak la!! super duper o0o0.. tp yg ubi kayu tu tak de laaa... hik

adrina sidek said...

erk??
cane nak wat auto publish tu eyh??

meera said...

mcm kenduri tunang jer ni...
tahniah edda..heee

edda(",) said...

adrina..
auto publish tukar kat date je...

meera..
bukan kenduri tunang la... kenduri arwah... haisssyyyyy.. hehe

imHepPie said...

owhh mana aci daku x djemput huuu...

musti kamoo si tukang mkn kan muahaha

edda(",) said...

imheppie
mana tau edda tukang mkn je nie.. hehehe