Saturday, August 8

aku sedihhh bile kenangkn...

malam td aku belek2 koleksi gambar2 aku yg lelama.. tetiba bile aku tgk je gambar nie... aku sedih oh...







tak tak nape??? mesti la tak tau kan... gambar mcm enjoy je berkaraoke tetibe ckp sedih lak kan... hmmm, sebenarnye time nie la last aku jumpe suhaili[klick]... skang ni suhaili@elly dah takde kat dunia nie lagi.. tp dia masih segar dlam ingatan aku....

alkisah nye di hari aku ambik gambar nie....

pagi tu, aku bersiap2 nak gi ILP ipoh.. adik aku nak amik sijil dia kat sana... sbb lusa nye, adik aku ader interview kat penang.. kena guna la sijil tu... so, aku pun gi la.... memandangkan aku ader simpan barang kat fauzan, abah aku ckp nak gi amik aku ngan adik aku kat ipoh n trus amik barang kat fauzan...
(fauzan tu pakwe nye elly)

alang2 plak mak abh aku nak pekena ais kacang kat green town mall, so aku ngan adik aku tunggu la kat green town mall lpas amik sijil tu... waktu tu, aku pun call la fauzan...

edda: zan... ko ader mane nie??
zan : aku ader kat umah nie..
edda : ha, kt kat GM nie... japgi kt nak amik barang kat kamu..
zan : ok.. kul berapa tu??
edda : tak tau lagi.. ape2 kt bg tau kamu..
zan : aku pon nak gi GM nie... aku nak mkn ngan elly..
edda : ok.. kalo sempat, amik barang kat GM je la..
zan : ok... aku rase elly ader je kat GM tu.. msj la dia..

dah habis ckap tu, aku rase malas la lagi nak msj elly.. sbb zan ckp diorg macam baru je nak kuar.. takkan la aku nak kaco line kot kannn... takpe la.. aku pon tunggu dan trus tungguu...

beberapa minit lepas tu, aku pun msj zan.

edda : zan, ko kat mane??
zan : aku kat GM la... meh la... elly pon ader... aku nak gi solat jumaat nie..

dah zan ckp mcm tuu... aku pun msj la elly..
tak pun replyy.....

tetibe elly kol... (dlm hati mungkin dia mls nak msj kot..)

edda : elly... kat ne nie??
elly : o0o0o0... msj ngan zan je eaa.. ngan elly tak nak msj pon..
edda : eh dah msj laa.... tak sampai ke??
elly : mane ader... sombong!!
edda : hahaha.. takde la.. ha.. ko kat ne nie..
elly : ader kat bwh nie.. tempat mkn..
edda : ok2 kt gi skang...


skali aku check msj, rupenye msj aku hantar kat elly td failed laaa.... huhu

pastu aku jumpe elly, aku pon borak2 la... dah agak2 lame berdiri, aku ajak la dia duduk...
sambung borak lagii......

edda : eh, ko dah mkn blum nie??
elly : blum.. japgi la..
edda : gi la mkn.. kt teman..
elly : (senyummm jee..)


aku pon agak2 takde topik nak borak dah, aku pon tnya la elly..

edda : elly, tempat keraoke kat atas nie bukak kul berapa eh..
elly : tak tau..
edda : kt tak tau nak wat pe sementara nak tunggu abah kt sampai nie..
elly : (senyummm lagi...)

tp kan....
yang membuatkan aku sedih bile kenangkan balik hari tu kan... elly rancak sgt bercerita... tp aku sikit pon tak boleh nak pandang wajah dia... bile aku pandang je, aku cepat2 je tgk tempat lain.. tak tau nape.... mungkin itu salah satu petunjuk kut yang dia dah nak PERGI...

yg lagi aku pelik nie.. aku kan blogger tegar.. alang2 enset adik aku ader kamera sah2 la aku kena amik2 gambar kan.. to kenapa aku tak terpikir nak amik gambar ngan elly!!! kenapa!!!

bukan itu je.. ayat2 dia pun agak pelik je.... selain dia suke senyumm... contoh ayat lainnye..

"sape2 je la punye rumah.."
(padahal rumah yg dia duduk skang rumah yg dia beli)
"zan kalo gemuk elly nak tinggalkann.."(zan nie memang agak2 berisi skettt..)
"sejak kebelakangan nie, elly mcm tak nampak zan... tak tau nape.."

lepas dah habis borak tu.. aku tgk elly beli ais kacang je... dia mcm lebih teruja untuk borak2 ngan aku dr dia mkn.. (sedihnyee)

bile kenang2 balik, memang sedihhh... dia pergi begitu cepat.. sgt cepat!! semoga rohnye ditempatkan di kalangan org2 yg solehin... amin..







8 comments:

ezany said...

boleh share tak nape dia meninggal tu.. eksiden ker.. klu agak peribadi xyah btau pun xpe.. :)

♥..::HoneYza::..♥ said...

wargh!!!!!!!!!!!!!(dh kuar air mata time bce post nih)
aku mmg sedey bangat wei....aku xsmpt jpa die sblm die pergi buat slamanya....
segala kata2 nye..msh segr dlm ingatan...trade mark die..."atte"....

"Ueki" said...

waaaaaaa
sgt sedey laaa

ish2 kita doakn arwah smoga d tmptkn dgn owg yg br iman amin....

edda(",) said...

ezany...
sebelum nie pun edda dah share dah cerita pasal elly nie... nak tau lebih lanjut, klik je link yg edda dah provide dlam post nie....

honeyza..
takpe la mal.. sekurang2 nye kt antara yg terawal tau pemergian dia... sedekah je al-fatihah...
moga trade mark dia m'buatkan kt makin trus ingat kat dia...=(

ueki..
sedekah kan al-fatihah buat arwah ye.. moga dia tenang...

Boneka Gile Vector said...

uiysh tekedu aku tgk post link to!!

edda(",) said...

boneka..
huh~
sedil lol...
dia kwn yg sgt baiikkk...
kalo ko knal dia, mesti ko pun jatuh cintaaa...
seyes o0o0ooo...
he

AzwaZynal said...

huhu. amat lah sdeh mbaca nya...
berapa jarak masa korang jumoa dengan hari dia pergi?

edda(",) said...

azwazynal..
seminggu je... lepas tu, pgi2 21 hb mei tu, tau2 dia dah tak de...=(