Friday, July 24

tetap tercanggihhhhhh................

semalam yg aku gi taklimat kat penang tu, adelah salah sorang yg bg taklimat tu dok citer pasal application dalam hset... dia plak bg contoh iPHONE.... sape yang tak penah tgk IPhone, nie aku ader search gambar Iphone tu....



dulu, aku penah terpikir nak ader satu gadjet yg vavavommmm sket kan... yg aku pikir adalah nak ader Iphone.... aku tak tau la iphone nie categori ape... henset ke, PDA ke....yg aku tau namenye Iphone dan aku nak ader satuu....

time aku sem4 or sem5 (aku tak berapa pasti) kelas keusahawanan dlm IT... lecturer kelas tu adalah bg tugasan suruh cari satu benda dan kite terangkan kat dlam kelas (presentation) dan yakinkan sume budak kelas tentang benda yg kt present tu.. ibarat macam bisness la... macam kite nie jual barang dan yakinkan org yg barang tu memang patut untuk dimiliki.....

so, aku ngan ahli group aku, pikir2 la nak cari barang ape kan.... tengah pikir2 adelah satu satu group member aku dri yaman ckap yg dia nak jadikan iphone sebagai barang tu... so group member ckap la yg presentation tu barang tu mesti ader kat kt... ader prototype pon tak pe...

pastu dengan selamberrr je mamat tu kuar la iphone dlm poket dia.... dalam hati aku dah ckp

"patut la beria2 sgt nak present iphone...."

dah dpt barang, trus la ktorang sume prepare utuk presentation tu... time dok diskus, aku asyik dok tenung je iphone tu... nak pegang takuttt....

pastu ngan slumber, aku ckp je la kat mamat yaman tu..

edda : can i see.....
yaman : yes.. sure...
edda : how to use this??

pastu mamat tu explain la satu2... pastu dia tunjuk la segala macam application yg ader kat iphone tu... lame kelamaan aku macam dah terjatuh cinta ngan iphone..... aku siap try berinternet guna iphone... terbukti iphone memang cooooolllllll....

sape yg penah pegang dan explore iphone tu, mesti korang pon teringin nak ader satu.... korang nak tgk lebih dekat pasal iphone, korang rajin2 la gi kat youtube... type je iphone... mcm2 application diorang tunjukkan....

hmmm... ntah bile la aku nak ader satu.... dah la mahal.... hampir cecah rm3000 gak la.... bleh dpt laptop satu lagi tu.. huhuhuhu....

huh~
aku dah tersedar dari lamunan la wei...
aku lupe yang aku skang cume pakai ensettt....

"
"
'
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"



ini sajeeeee.......=(



8 comments:

Mohd Ahmad Ferk said...

huhu..
ala..
ade rezeki nanti tukar la..
iphone memang best..
;)

edda(",) said...

thanks ferk... hehehe.... bile la agaknye rezeki nak ader tuu... huhuhuhu

zul's said...

salam ziarah, huhu.. takper nanti adalah tu rezeki tu, saya pun sama tengah mengidam nak amik iphone satu. Tapi budget takde lagi. Mesti best ada iphone.

edda(",) said...

zul's
kite share je la beli iphone tu.. mahal gilerr... huhuhuhu

ber_uwang said...

dah keje sok beli aje Iphone tu .. lepaskan hajat ..skg study dulu ..all the best to you

edda(",) said...

ber_uwang tak nak sponsor ke??? hehehe....

Boneka said...

hahah suka tgk ending story ko beria2 lah ko!
bagi aku blog ko nie cute! kekeke..

ala.. aku pakai juga lah hp mcm ko tu! tapi gam camera dgn gam gajah!!!

cangih gitu!

edda(",) said...

gam UHU ke?? nak wat gak la... hehehehe